Ruim elfduizend Nederlandse militairen verbleven tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitse krijgsgevangenschap. In 'Verzwegen Oorlogsjaren' wordt voor het eerst hun verhaal opgetekend. Aan de hand van nooit eerder gepubliceerde dagboeken, brieven en rapporten wordt het leven van de Nederlandse militairen achter prikkeldraad gereconstrueerd.
Uitgebreid wordt stilgestaan bij het dagelijks leven in de gevangenkampen, dat in het teken stond van honger, verveling, vernedering en spanning. Ook de talrijke ontsnappingspogingen hebben een plaats gekregen in dit boek, evenals de tewerkstelling van militairen als dwangarbeider in zogenoemde Arbeitskommandos. Vooral de militairen die werden ingezet in de Duitse oorlogsindustrie stonden met regelmaat bloot aan geallieerde bombardementen. Daarbij vielen talloze slachtoffers.
Na terugkeer in Nederland in het voorjaar van 1945 hield het merendeel van de oud-krijgsgevangenen de ervaringen uit deze periode voor zich. Het werden niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun nazaten verzwegen oorlogsjaren. Bekijk hier de boekteaser van 'Verzwegen Oorlogsjaren'.
Productspecificaties
Titel: Verzwegen Oorlogsjaren. Nederlandse militairen in Duitse krijgsgevangenschap, 1940-1945
Auteurs: Johan van Hoppe, Eric van der Most & Erwin Rossmeisl
Uitgever: Boom Amsterdam
ISBN: 978 90 244 333 91